Over Claro

Claro Research Barbara StephanusBarbara Stephanus (1971) startte haar carrière als docent/onderzoeker aan de faculteit Communicatiewetenschap, Universiteit van Amsterdam.
Ze zette haar loopbaan voort als kwalitatief onderzoeker bij Kantar Millward Brown, waar ze 5 jaar werkte voor klanten in de FMCG branche en de zakelijke dienstverlening.
Daarna maakte ze de overstap naar uitzendorganisatie Randstad, waar ze als bedrijfsonderzoeker kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder haar hoede had, zowel ad hoc als continu onderzoek.

In 2003 richtte zij Claro Research op, met als thuisbasis Amsterdam.

“Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap ben ik enthousiast geraakt over onderzoek. Het vak past bij mij; ik ben nieuwsgierig, zeer geïnteresseerd in menselijke drijfveren en vind het een uitdaging om mensen, klanten, consumenten te begrijpen. En deze klantbehoeften vervolgens te vertalen naar strategisch en praktisch advies.

Bijna nog leuker vind ik het om deze kennis over te dragen aan junior/menior onderzoekers en iedereen die een interview voor kwalitatief onderzoek gaat uitvoeren. Als ik mijn enthousiasme over het vak kan overdragen op anderen, en hen de tools aanreik om zich verder te ontwikkelen in hun werk, ben ik geslaagd als trainer.” 

Claro Research is lid van de Marktonderzoekassociatie en onderschrijft de leveringsvoorwaarden zoals opgesteld door de MOA.